*Swipe to View More

The Great Fen | Great Sky Visitor

Centre Competition entry, 2013

With Nicholas Hare Architects

A shimmering mirrored disc floating above the flat horizon of the Great Fen atop a shallow cone of fenland planting, camouflaged when seen from the air. A spherical surface reflecting 360 degree views of the continually evolving fen landscape. A silvered surface that seen from within dematerialises its edge against a reflected sky, intended to patinate and change over time. The Centre a device that allows the circular structure to act as a compass, allowing orientation and a literal and metaphorical sinking into the landscape from any chosen point of departure.

Consultant landscape architect: HTA Landscape Design

Architecture Architecture
Landscape Landscape
Reflection Reflection
Related Projects